OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    Strategisch management

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Strategisch management

    Hier vindt u artikelen rond boeken over organisatiestrategie. Van Business Model Canvas en HPO tot scenarioplanning. Voor wie met de toekomst van organisaties bezig is.
    Pagina 44 van 1.421 resultaten
    interview
    Strategisch management
    9 juli 2015
    Paul Groothengel
    5-7 minuten leestijd
    De stoet van managementgoeroes is oneindig lang. Beginnend met Taylor, Chandler en Ansoff, en vervolgens Porter, Peters, Covey, Hamel, Collins en vul verder zelf maar in. Hun adviezen over strategievorming hebben in dit tijdperk van de flexibele, circulaire economie vrijwel geen waarde meer, schrijft Hans Veldman in Het einde van strategie. Maar what’s next?
    interview
    Strategisch management
    8 juli 2015
    Paul Groothengel
    5-6 minuten leestijd
    Het lijkt een paradox: een auteur die enerzijds het einde van strategie aankondigt en tegelijkertijd zijn handboek Strategie en Management aan een herziene herdruk onderwerpt. Navraag leert echter dat beide boeken in elkaars verlengde liggen, dat de nieuwste loot in feite een logisch vervolg is op het wat oudere handboek. In elk geval een goede reden om auteur Hans Veldman even ambigu aan de tand te voelen. Vandaag Strategie en Management, morgen Het einde van strategie.
    nieuws
    Algemeen management
    8 juli 2015
    Bertrand Weegenaar
    3-4 minuten leestijd
    In 2010 verscheen van de hand van auteur William Powers een filosofisch boek over de smartphone en ons menselijk gedrag met de ondertitel ‘A practical philosophy for building a good life in the digital age’.
    achtergrond
    Strategisch management
    7 juli 2015
    Sjors van Leeuwen
    9-13 minuten leestijd
    Michael Porter is een van de belangrijkste en bekendste managementdenkers op het gebied van strategie en concurrentie. Wie kent niet het vijfkrachtenmodel, de waardeketenanalyse of de focus-, lage kosten- en differentiatiestrategie? Zijn belangrijkste strategielessen heb ik ter lering ende vermaeck op een rij gezet.
    recensie
    Strategisch management
    7 juli 2015
    Sjors van Leeuwen
    De financiële sector ligt al jaren onder vuur. Tal van schandalen leidden tot een wereldwijde financiële en economische crisis. Het roer moet om. We moeten terug naar een situatie waarin maatschappelijk verantwoord bankieren en verzekeren de norm is. Het boek ‘Briljante businessmodellen in finance’ komt dan ook op een goed moment.
    recensie
    Strategisch management
    1 juli 2015
    Theo Sikkema
    2-3 minuten leestijd
    Het titelblad van ‘Het innovatiedilemma’ lijkt een heilsboodschap uit te dragen: stellen dat een boek jouw strategie voorgoed verandert is nogal wat. Of het boek daadwerkelijk zo’n impact met zich mee brengt zal mijn carrière uitwijzen. Een aantal goede lessen over innovatie en vernieuwing die ik mijn leven lang mee kan nemen bevat het boek zeker.
    column
    Coaching en trainen
    1 juli 2015
    Pierre Pieterse
    2-3 minuten leestijd
    In voorgaande jaren wilde ik nogal wel eens boeken meenemen die gewoon te lijvig waren om op een zonnige achternamiddag te consumeren. Of om andere redenen nooit verder kwamen dan de stapel. Dit jaar ga ik eens ‘licht reizen’ en tegelijk mijn iPad leeg lezen. Inmiddels is het stapeltje iBooks aanzienlijk in bits & bytes. Maar ook rijp & groen door elkaar. Voor iedere dag wat wils dus. Zelfs een paar iPubs die het apparaat niet kan openen zodat een bezoekje aan dit of dat tot de mogelijkheden behoort.
    recensie
    Strategisch management
    30 juni 2015
    Nanon Soeters
    ‘De kracht van platformen’ van Maurits Kraaijeveld gaat over nieuwe strategieën om te werken met platformorganisaties. Het spreekt vanzelf dat innovatie en digitalisering hierbij steeds terugkerende begrippen zijn. De uitgever, het Rathenau-instituut, brengt hiermee voor het eerst ook de economische gevolgen in kaart van de wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen die zij normaal gesproken volgen en bespreekbaar maken in het politieke debat. De opzet is duidelijk wetenschappelijk, de taal toegankelijk. Het eindigt met bruikbare handvatten voor zowel bedrijven als overheden.
    recensie
    Strategisch management
    29 juni 2015
    Paul Groothengel
    1-2 minuten leestijd
    Het begrip ‘strategie’ is verworden tot een buzzword, een containerbegrip. Volgens menigeen is het begrip strategie het synoniem van macht. Misschien zijn managers daarom wel zo dol op boeken als The Art of War van de Chinese legerleider Sun Tzu.
    preview
    Strategisch management
    24 juni 2015
    Jan Jonker
    2-3 minuten leestijd
    ‘We leven in een tijd van maatschappelijke en economische transitie, waarbij streven naar duurzaamheid centraal staat. Business as usual is geen optie meer.’ Hoe moet het dan wel? Jonker biedt aanknopingspunten in deze White Paper.
    nieuws
    Algemeen management
    22 juni 2015
    Justin van Lopik
    6-8 minuten leestijd
    Lange zomeravonden en een lager tempo in de zomerperiode, met als hoogtepunt een vakantie, zorgen voor extra leestijd. Elke zomer is er altijd wel een boek dat me inspireert en aanzet om anders te denken, of om gewoon te focussen op wat echt belangrijk is.
    opinie
    Organisatiekunde
    18 juni 2015
    Haiko van der Voort
    3-4 minuten leestijd
    In deze rubriek analyseren bestuurskundigen van de TU Delft patronen en wetmatigheden waar veel managementboeken soms aan voorbij gaan of voor vanzelfsprekend aannemen. In deze aflevering legt Haiko van der Voort waarom de ‘eeuwige revolutie’ zo gevaarlijk is.
    recensie
    Strategisch management
    16 juni 2015
    Daniëlle de Jonge
    Dat het cruciaal is om als (klein) bedrijf een ijzersterk merk te hebben (of beter: zijn) staat buiten kijf. Logischerwijs betekent dus ook: jezelf laten zien. En dat is waar sommige vrouwen ineens last krijgen van dat typisch vrouwelijke trekje ‘kan ik dat wel maken / ben ik wel goed genoeg / ….’.
    interview
    Strategisch management
    16 juni 2015
    Ronald Buitenhuis
    5-7 minuten leestijd
    ‘Leiders blijven bestaan, maar we gaan managers uit organisaties slopen.’ Het is voor Filip Vandendriessche en Han Looten, auteurs van het boek Leidinggeven zonder cijfers ('Van input naar output'), geen vraag of dat gaat gebeuren, maar in welk tempo. Domineerde in de jaren ’70 tot ’90 generalisme, de toekomst is er één voor de specialisten. ‘Je kunt niet vandaag een schoenenfabriek managen en morgen de NS. ’ Van (af)vinken naar vonken.
    nieuws
    Algemeen management
    9 juni 2015
    Pierre Pieterse
    2-3 minuten leestijd
    Bij briljante business modellen draait het om excelleren op het fundament, in de zorg, in voeding maar ook in finance, zo betogen de auteurs van het boek Briljante business modellen in finance. En dat betekent het consequent doorvoeren van het zorgvuldig gekozen business model en om permanente waardecreatie.
    recensie
    Strategisch management
    2 juni 2015
    Sjors van Leeuwen
    Het draait tegenwoordig om innoveren, concurreren, samenwerken en co-creatie. Toonaangevende bedrijven als Apple, Google, Facebook en Airbnb doen dit succesvol door de inzet van ‘platformen’. Dat is de boodschap van futuroloog Maurits Kreijveld in het boek ‘De kracht van platformen’.
    recensie
    Strategisch management
    2 juni 2015
    Dick Bos
    5-7 minuten leestijd
    Het blijft een geweldig boek ‘De blauwe oceaan’ van W. Chan Kim en Renée Mauborgne. Dit is de nieuwste editie en bevat een aantal leermomenten na het verschijnen van het eerste boek. De realiteit is dat de samenleving en sectoren nooit stil staan, maar aangezien de een de ander volgt, een organisatie voortdurend in ontwikkeling/beweging moet zijn. Een boek wat van het begin tot het einde boeit.
    recensie
    Strategisch management
    1 juni 2015
    Evelien Dieleman
    In zijn boek ‘De ontdekking van de toekomst’ onderzoekt Wim de Ridder recente en minder recente technologische ontwikkelingen en hun oorzaken. Hij concludeert dat technologische ontwikkeling veelal een reactie is op maatschappelijke en of economische crises. Crises hebben impact op de maatschappij en blijken voorspelbaar te zijn. Het maakt dat technologische ontwikkelingen geëxtrapoleerd kunnen worden naar de toekomst.
    nieuws
    Algemeen management
    27 mei 2015
    Bertrand Weegenaar
    2-3 minuten leestijd
    30 april was de honderdjarige geboortedag van Bruce Henderson? Wie? Als u dat weet, is uw historisch managementkennis zeer goed. Of u werkt voor de Boston Consulting Group (BCG) waar Henderson in 1963 de oprichter van was. BCG zou uitgroeien tot de eerste gespecialiseerde strategie mondiaal opererende consultancy bedrijven.
    recensie
    Strategisch management
    22 mei 2015
    Sjors van Leeuwen
    5-7 minuten leestijd
    Het boek Waarde Propositie Ontwerp is een waardig opvolger van de wereldwijde bestseller Business Model Generation. In deze recensie lees je waarom.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden